УКР РУС ENG
т.: +38 (068) 68-7-59-59
УКР РУС ENG
Новини
02 січня 2023

Гуцульське Різдво

Либонь, немає в Україні свята веселішого, ніж Різдво! 

Либонь, немає в Україні свята веселішого, ніж Різдво! А зустріти Різдво на Західній Україні - це все одне, що потрапити прямісенько у казку!
Веселе, магічне, зі справжнім гуцульським колоритом і магією старовинних традицій, колядники - запрошуємо вас на різдвяні свята у Центр Довженка, що на Сихові! Саме тут колядники, заспівають древніх обрядових колядок ...- це колядка-фест, дійство, яке має побачить кожний! Учасниками різдвяного дійства є місцеві жителі села Криворівня!
«В неділю рано сонце сходило, сади вишневі розвеселило…» — це перші рядки з колядки, яку чутно вже більше ста років у селі Криворівня на Гуцульщині. Традиція коляди є частиною Різдвяних свят ще з дохристиянських часів і вона, не перериваючись, триває дотепер. Ні навернення у християнство, ні радянські заборони не змогли розірвати цю тяглість традиції — чоловічого співу та ритуалу коляди саме в цьому селі посеред Карпатських гір.
Гуцульське Різдво завжди захоплювало своїм колоритом, а водночас медитативністю коляди, яка подеколи може тривати півгодини, а то й більше. Відтак це не лише розвага, – ходити в колядники, – а доволі важкий труд. Тому і розтягується процес на всі зимові свята – від Різдва Христового до Стрітення Господнього. А гуцульська коляда проникає в душу і там залишається навіки, навіть якщо її почув лиш один раз.

Зручне розташування готелю ADVENUS забезпечує нашим гостям швидке та комфортне транспортне сполучення з найпопулярнішими місцями Львова та основними транспортними вузлами.

Відстань від готелю до залізничного вокзалу становить 5,2 км, до аеропорту — 1,6 км, до центру міста — 6, 3 км.

Поруч з готелем знаходяться зупинки громадського транспорту, яким можна дістатись у різні точки міста. Готель знаходиться на територій найбільшого в західній Україні торгівельно-розважального центру, що пропонує широкий спектр послуг.

 

вул. Щирецька, 36      тел.: +38 (068) - 68 - 7 - 59 - 59
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.